Specialisaties in deze case
  • Websiteanalyse voor verbeteringen

  • SEO zoekwoordenonderzoek

  • 805% meer offerteaanvragen

Online Marketing Traject

Zoals de naam al verraad verkoopt Keukendepot voordelige keukens. Voor een nieuwe kwaliteitskeuken voor weinig geld ben je hier dan ook aan het juiste adres. Deze budget keukenspeciaalzaak is inmiddels door heel Nederland te vinden met vestigingen van Leeuwarden tot aan Tilburg. En daar blijft het niet bij. Er komen namelijk steeds meer vestigingen bij.

Online oriëntatie

Ook online zit Keukendepot niet stil. En dat is niet zo gek. De zoektocht naar een nieuwe keuken begint bij velen online. Als je een mooie keuken hebt gevonden, wil je die vaak in het echt bekijken in een van de showrooms van Keukendepot. Als die bevalt, dan wil je natuurlijk weten wat zo’n keuken kost. Bij veel keukenspeciaalzaken is het achterhalen van de keukenprijs een echte uitdaging, tot vreselijk langdradige verkoopgesprekken aan toe. Maar niet bij Keukendepot. Je krijgt hier heldere prijzen per keukenonderdeel.

Voor Keukendepot zijn we samen met onze partner Bluebird Day een redesign traject in gegaan. Hiervoor hebben we als eerste een SEO zoekwoordenonderzoek gedaan. Vervolgens een analyse van de bestaande site door middel van heat- click en movemaps en data uit Google Analytics. Op basis hiervan hebben we een nieuw wireframe gemaakt wat de designer van Bluebird Day vertaalt heeft naar een nieuw design.

Kristie Beliën

Customer Success Manager

SEO zoekwoordenonderzoek

Voor aanvang van dit traject hebben wij een nieuw SEO zoekwoordenonderzoek gemaakt. Hierbij brengen we enorm veel zoekwoorden in kaart die we vervolgens gaan classificeren. Hoeveel zoekvolume zit er maandelijks op deze keukentermen? En op welke woorden wordt Keukendepot al gerankt? Waaruit kunnen we meer organisch verkeer halen? En niet geheel onbelangrijk in dit traject: welke zoektermen kunnen we het beste gebruiken bij een wijziging in de bestaande menustructuur? Allemaal vragen die we beantwoorden naar aanleiding van dit onderzoek en bijbehorende analyse.

Heatmaps & mouse tracking

Na het zoekwoordenonderzoek hebben we data verzameld van websitebezoekers door middel van heatmaps en mouse tracking. Daarnaast hebben we nog een aantal bezoeker recordings gemaakt zodat we het gedrag hiervan kunnen analyseren in combinatie met de data vanuit Google Analytics.

Op basis van deze informatie en de input vanuit het zoekwoordenonderzoek hebben wij een herontwerp van de website geadviseerd in de vorm van wireframes. Deze waren voor de homepage, productpagina’s en vestigingspagina’s.

Wireframes & (functioneel) design

Nadat het wireframe ook bij Keukendepot goedgekeurd was, is er een vertaalslag gemaakt van het wireframe naar het daadwerkelijke ontwerp door de designer van Bluebird Day. Zodra dit traject doorlopen was konden de developers van Bluebird Day echt aan de slag met het realiseren.

Mitch, projectleider bij Bluebird Day, vertelt

“De realisatie heeft plaatsgevonden middels de ontwikkel methode ‘scrum’, waarbij er is samengewerkt tussen de drie betrokken partijen (Bluebird Day, Fingerspitz & Keukendepot). Eerst hebben we de homepagina aangepakt om vervolgens de productpagina en vestigingspagina om te zetten. Hierbij heeft de front-end ontwikkelaar van Bluebird Day nauw contact gehad met de online marketeer van Fingerspitz over de werking en SEO elementen voor deze pagina.”

De resultaten liegen er niet om

Sinds de nieuwe productpagina live is, zijn er 805% meer online offerteaanvragen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

De vestigingspagina’s worden ook vaker bezocht wat als gevolg heeft dat er 149% vaker geklikt wordt op het e-mailadres van de desbetreffende vestiging.

De vernieuwde homepage is nog te kort live om hier harde conclusies over te trekken, maar ik denk dat we gerust mogen stellen dat het een visuele verbetering is die het merk Keukendepot meer lading en vertrouwen geeft. Neem gerust eens een kijkje op de website van Keukendepot. Voor zowel Keukendepot, Bluebird Day als ons geldt: op naar de volgende stap!

  • Websiteanalyse voor verbeteringen

  • SEO zoekwoordenonderzoek

  • 805% meer offerteaanvragen

Dit wil ik ook!