Specialisaties in deze case
  • Positie verdubbeld in categorie "Productiviteit"

  • 70+ artikelen in de media

  • 454% meer downloads

Mobile marketing voor WAVE Calendar App

WAVE Calendar is een smartphone en tablet app, waarbij de afspraken van de gebruiker centraal staan. De app is in 11 talen beschikbaar voor zowel Android als iOS. Het doel van de app is om de gebruiker een goed overzicht te bieden van zijn of haar afspraken en daarbij extra informatie mee te geven. Zo is het weer voor de komende dagen beschikbaar, kunnen er bijlagen aan een afspraak worden toegevoegd en is de reistijd zichtbaar. Handig!

Meer downloads

Veel bedrijven laten een app ontwikkelen, maar ze vergeten vaak dat ze er dan nog niet zijn. Een app moet ook gevonden en bovendien gedownload worden. En daar helpen wij graag bij. Zo zijn we ook gevraagd om meer downloads te realiseren voor WAVE Calendar. Door verschillende methoden in te zetten hebben we een flinke groei verwezenlijkt in de hoeveelheid installaties.

App Store Optimization

We zijn gestart bij de basis, App Store Optimization (ASO). Hierbij hebben we diverse onderdelen van de App Store pagina’s aangepast om de vindbaarheid te vergroten en de app aantrekkelijker te maken. Zo is onder andere de naam van de app gelokaliseerd (in het Nederlands is het WAVE Agenda), is er een video toegevoegd met de belangrijkste features en hebben we de verborgen keywords beter afgestemd.

Landingspagina

Om de app ook buiten de App Store goed vindbaar te maken, hebben wij geadviseerd een landingspagina in te zetten. Hierop staat extra informatie over de app en worden gebruikers op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Daarnaast staan er verwijzingen naar artikelen in de media op. Dankzij de inzet van deze landingspagina is het vervolgens gemakkelijker geworden om autoriteit op te bouwen bij de Google Play Store. Mede hierdoor zijn de zoekwoordposities verbeterd.

Facebook Mobile App Install Ads

Om de app actief onder de aandacht te brengen hebben we ook advertenties op Facebook ingezet. Deze zogeheten ‘Mobile App Install Ads’ laten op compatibele apparaten advertenties zien binnen de Facebook app. De advertenties brengen de gebruiker na een klik direct naar de app store, waar de gebruiker de app direct kan downloaden. De targeting van deze ads hebben we zo geoptimaliseerd dat de kosten per installatie laag zijn en het gebruik van de app hoog.

Tot nu toe behaalde resultaten

Dankzij de inzet van App Store Optimization en Linkmanagement is de positie van de WAVE Calendar app wereldwijd verdubbeld in de categorie “Productiviteit”. Ook zijn er met behulp van de landingspagina en het verspreiden van persberichten meer dan 70 artikelen verschenen in de media. De app wordt nu 454% vaker gedownload dan voorheen.

  • Positie verdubbeld in categorie "Productiviteit"

  • 70+ artikelen in de media

  • 454% meer downloads

Dit wil ik ook!